mobileimgLISÄÄ BISNESTÄ
RUOKAKETJUUN

food business summit SEINÄJOELLA 12.-13.6.2018 

 

Food Business Summit Seinäjoki on yritysten, tutkijoiden ja kehittäjien bisnesorientoitunut ruokatuotannon, -teollisuuden ja teknologioiden tapahtuma Seinäjoella. Ammattilaisten kohtaamispaikka, innovatiivisten yritysten bisnesareena, uusien ilmiöiden foorumi. Vuoden 2018 teemoina ovat vastuullisuus kilpailuetuna ja asiakkaan muuttuva maailma. Tarjoamme osallistujille
syötteitä liiketoiminnan tehostamiseen, herätteitä uusiin bisnesmahdollisuuksiin sekä verkostoja ruokaketjun muista yrityksistä ja kehittäjistä.Rekisteröidy mukaan >>

  

 

 

Ohjelma

Summit starttaa tiistaina 12.6.2018 lounaalla ja päättyy keskiviikkona 13.6.2018 iltapäiväkahveihin.  Summitin ohjelmassa on mm. hotspots-puheenvuoroja, paneelikeskustelua, moniaistista kahvihetkeä sekä matchmaking. Yhteisen ohjelman jälkeen osallistujilla on vielä mahdollisuus osallistua innovaatiokierroksille.


Tiistai 12.6.2018Pääohjelma

 

9.30 REKISTERÖITYMINEN 

10.30-12.00  Lounas

12.00-14.00 AVAUSSESSIO (EN)

Tervetuloa vuoden 2018 Food Business Summitiin! Avaussessio järjestetään yhteistyössä ERIAFF-konferenssin kanssa ja se pidetään englanniksi.
Pekka Pesonen, Copa and Cogeca
Pentti Hyttinen, Metsähallitus

Merja Leino, Atria Suomi
Juha Hööpakka, JPT-Industria Oy

14.00-14.30 Kahvit


14.30-15.00 KEYNOTE: 
Suvi Haimi, Sulapac Oy


15.00-16.30 MIKÄ MYY 2018?

Asiakkaan maailma on yhä pirstaloituneempi ja ostopersoonien määrä on kasvanut eksponentiaalisesti. Joku hakee ruokavalinnoilla hyvinvointia, toinen ilmentää ideologiaa ja kolmas vaalii perinteitä. Mitkä ovat ruuan trendit? Mikä asiakasta koukuttaa? Miten erottautua kilpailussa? Muun muassa näihin kysymyksiin kuulet vastauksen täällä!

Suvi Luoma, Foodwest Oy

Jussi Ojala, Bstr Oy
Virpi Mikkonen, Vanelja

16.30 Mocktails

19.00-21.30 MONIAISTINEN ILLALLINEN

(erillinen ilmoittautuminen) Rytmikorjaamo, Vaasantie 11

Koe moniaistinen makumatka pitkin Pohjanmaata. Illallinen juhlistaa samalla 10 vuoden ajan tehtyä Maku ja terveys –teeman elintarvikekehitystä.

Kuuden ruokalajin menusta vastaavat keittiömestarit Jani Unkeri (Juurella  ja Äärellä) ja Arto Rastas (Periscope ja Dining26, Helsingin Kulinaarinen instituutti). Taiteellisista osuuksista vastaa muusikko Sami Silén. Rytmikorjaamolle järjestetään erillinen kuljetus klo 18.30.

Rinnakkaisohjelma: MATCHMAKING


10.00-12.00, 14.00-18.00
 

Tapaa potentiaaliset business-kumppanisi Feed Me -matchmaking tilaisuudessa.  Tilaisuus on Food Business Summitin ja saman aikaisesti järjestettävän kansainvälisen ERIAFF-konferenssin yhteinen. Matchmaking -tilaisuuden tarkoitus on yhdistää eri alojen asiantuntijoita tapaamaan lyhyissä 15 minuutin ennalta sovituissa tapaamisissa!  

 

Voit rekisteröityä mukaan vaikka heti: https://feed-me.b2match.io/home. (Huomaathan, että seminaariin on erillinen rekisteröinti.) Rekisteröitymissivun kautta voit tarkistaa, keitä on tulossa mukaan, lähettää tapaamiskutsuja sekä hyväksyä/hylätä saamasi tapaamiskutsut. Jokaiselle osallistujalle lähetetään henkilökohtainen tapaamisaikataulu ennen tilaisuutta.

 

Tapaamiset järjestetään Food Business Summitin aikana 12- 13.6.2018.  Matchmakingiin osallistuminen on maksutonta, rekisteröinti on pakollinen.

 

Feed Me- matchmaking tapahtuman järjestää  Enterprise Europe Network yhteistyössä Food Business Summitin,  Kasvuskanneri-hankkeen ja ERIAFF-konferenssin kanssa.

 

Lisätietoja: Satu Alapiha (Enterprise Europe Network) +358 50 3830355,  tai Pauliina Hautamäki (Into Seinäjoki Oy)  +358 400 754 878

 

 

MINIKAUPPA

Tarjolla käsinpoimittu valikoima alueemme lähiruuan ja designin parhaimmistoa! Poimi omasi kotiinviemiseksi! 

 

ERIAFF CONFERENCE

The 2018 ERIAFF conference is an opportunity for everyone involved in the food sector from all European regions to gather and exchange knowledge on food safety issues, and meet partners and stakeholders. The three core conference themes (high tech agriculture, nutrition and big data) provide an integrated approach to present innovative solutions to food safety. The conference will provide networking opportunities for food entrepreneurs, researchers, regional authorities and decision makers via lectures, workshops, matchmaking and site visits. Read more. Keskiviikko 13.6.2018

 

 


Pääohjelma

 

8.00 REKISTERÖITYMINEN

9.00-12.00 HOTSPOTS
Vuoden kuumimpia soppia kiehutetaan täällä! Keitosten pääaineeksi on otettu vastuullisuus, joka reseptiikaltaan koostuu energiatehokkuudesta, digitaalisista ratkaisuista, tulevaisuuden teknologioista sekä materiaalien vallankumouksesta. Mausteiksi heitetään ripaus uutta bisnestä, onnistumisen kokemuksia sekä aitoa tarinaa innovaatioiden takaa. Tule maistamaan!

Rami Lilja, Lilja Farms Oy

Kari Knuuttila, Kanagri Oy

Jouni Pitkäranta, 4dBarn Oy

Juhani Järvensivu, FiksuRuoka.fi

Nesli Sözer, VTT (EN)

Jukka Kajan, Joukonvoima.fi

Saila Kettunen, Kotkamills Oy

Mikko Ahokas, Sangen Oy

Mia Lönn, Smartcart Oy

11.00-12.30 Lounas

 

12.30-14.30 VASTUULLISUUS KILPAILUTEKIJÄNÄ

Vastuullinen liiketoiminta muodostuu monesta eri tekijästä. Ruokaketjussa ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointi ovat keskeisiä elementtejä, unohtamatta taloutta. Myös koko liiketoimintaidea voi olla lähtöisin vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen periaatteista. Mitä vastuullisuus oikeastaan tarkoittaa eri yrityksissä? Entä kuinka se näkyy bisneksessä, tuoko se mukanaan kilpailuetua ja menestystä yritykselle? Tervetuloa kuulemaan asiaa vastuullisuudesta!

Keynote: Kalle Freese, Sudden Coffee

Lea Rankinen, SOK
Timo Keski-Kasari, Juustoportti Oy

 

14.30-15.00 Kahvit

15.00-17.00 INNOVAATIOKIERROKSET
Tervetuloa tutustumaan paikallisiin yrityksiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin! Valitse omasi kolmesta vaihtoehdosta. Lue lisää alla olevasta kuvauksesta. 

 

Rinnakkaisohjelma

 

8.30-9.00 RUOKAHAASTE

Tule kuulolle, millaisia uusia liikeideoita on syntymässä Food Business Challenge -kilpailun tuloksena! Kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen, jossa tuomariston valitsemat kolme parasta ideaa pitchataan Food Business Summit -yleisölle. Voittaja julkistetaan päivän päätteeksi. Lue lisää kilpailusta täältä. 


9.00-11.30 FOOD BAIT (EN)

Miltä kuulostaa kiinnostava ja innostava yhdistelmä ruuan tulevaisuutta, kestävää kehitystä ja yhteiskehittämistä? Tervetuloa kuulolle! Mukana myös elintarvikealan tuote- ja konseptikehityksen malleja, joita on möyhitty Merenkurkun molemmin puolin. Tuloksia pääsee kokemaan osion päättävässä tuotelanseerauksessa.

Keynote: Arthur Potts Dawson
Arto Rastas, Periscope, Dining26, Helsingin Kulinaarinen instituutti
Anu Hopia, Turun yliopisto ja Anne-Maria Aho, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 

 

 

MATCHMAKING

 

10.00-12.00

Tapaa potentiaaliset business-kumppanisi Feed Me -matchmaking tilaisuudessa.  Tilaisuus on Food Business Summitin ja saman aikaisesti järjestettävän kansainvälisen ERIAFF-konferenssin yhteinen. Matchmaking -tilaisuuden tarkoitus on yhdistää eri alojen asiantuntijoita tapaamaan lyhyissä 15 minuutin ennalta sovituissa tapaamisissa!  Lisätietoja alla.

 

MINIKAUPPA

Tarjolla käsinpoimittu valikoima alueemme lähiruuan ja designin parhaimmistoa! Poimi omasi kotiinviemiseksi! 

 

ERIAFF CONFERENCE

The 2018 ERIAFF conference is an opportunity for everyone involved in the food sector from all European regions to gather and exchange knowledge on food safety issues, and meet partners and stakeholders. The three core conference themes (high tech agriculture, nutrition and big data) provide an integrated approach to present innovative solutions to food safety. The conference will provide networking opportunities for food entrepreneurs, researchers, regional authorities and decision makers via lectures, workshops, matchmaking and site visits. Read more.

 
 

INNOVAATIOKIERROkset

Innovaatiokierros on erinomainen päätös Food Business Summitille tai sopiva nautittavaksi myös omana kokonaisuutenaan. Kierrokset on suunnattu yrityksille, mutta mukaan sopii myös aktiivisia kehittäjiä ja kuluttajia. Kierrokset lähtevät klo 15:00 Framin F- rakennuksen aulasta ja palaavat samaan paikkaan viimeistään klo 17. Kierroksella tarjotaan kahvitus ja pientä suupalaa. Kierrokset ovat tarkoitettu Summitiin osallistuville tahoille. Huomaathan että kierroksille on rajallinen osallistujamäärä ja niihin ilmoittaudutaan Summitin rekisteröinnin yhteydessä. 
 

Innovaatiokierros 1: Aaltoa kaikilla aisteilla

Sukella maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan kulttuuri- ja hallintokeskuksen Seinäjoen sydämessä! Tutustumiskierroksen jälkeen jatkamme matkaa paikalliseen ravintolaan, jossa pääsemme nauttimaan lähialueen herkkuja.  Samalla kuulemme yrittäjän tarinaa sekä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa.  

Innovaatiokierros 2: Monien mahdollisuuksien Seinäjoki

Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita, asiakkaita tai liiketoiminnallesi sijoittumispaikkaa? Hyppää bussiin, niin esittelemme mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia Seinäjoella! Kierroksen aikana vierailemme ruoka-alan yrityksissä ja näemme kiinnostavia sijoittumiskohteita. Kierros kestää 2 tuntia.

Innovaatiokierros 3:  Healthy Kids of Seinäjoki

Seinäjoki on niittänyt mainetta ansiokkaalla työllä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Mitä tuo työ pitää sisällään? Millaisia tuloksia on saavutettu? Tervetuloa mukaan kuulemaan ja näkemään konkreettisesti, millainen on Seinäjoen kaupungin yhteistyömalli. Mukana kierroksella mallin kehittäjiä ja tutkijoita kaupungilta, kolmannelta sektorilla ja tutkimuslaitoksista. 


 


REKISTERÖINTI

 

Rekisteröinti on auki! Varaa paikkasi tästä.

Hinnat
Food Business Summit, 2 päivää

159 € (+ alv)

Food Business Summit opiskelijoille, 2 päivää

80 € (+ alv)

Moniaistinen illallinen 

120 € (+ alv)

Seminaarin hintaan sisältyy kahden päivän osallistuminen, lounaat ja kahvit sekä mahdollisuus osallistua innovaatiokierrokselle ja match-makingiin. 

Peruutusehdot: 22.5.2018 mennessä tulleista peruutuksista veloitamme 50% rekisteröintimaksusta. 5.6.2018 jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 100% rekisteröintimaksusta.

Rekisteröityminen on henkilökohtainen, mutta se on siirrettävissä saman yrityksen nimissä toiselle henkilölle. Siirrosta tulee ilmoittaa järjestäjälle 5.6.2018 mennessä.

 

INFO


MAJOITUS
 

Food Business Summitin vieraille on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Lakeuteen ajalle 11.-13.6.2018.


Hinnat Sokos Hotellit: 

- yhden hengen huone 113 € / huone / vrk

- kahden hengen huone 128 € / huone / vrk

Osa huoneista on korkeamman majoitusluokkaan kuuluvia Superior-huoneita, joilloin lisähinta on +20€/huone. Kiintiö on voimassa 14.5.2018 saakka. Hintoihin sisältyy S-Card palveluedut. Jokainen majoittuja varaa ja maksaa itse huoneensa "Food Summit"- kiintiöstä.

 

Hotellin yhteystiedot: 

Original Sokos Hotel Lakeus
Torikatu 2
60100 Seinäjoki
lakeus.seinajoki@sokoshotels.fi
+358 10 764 8000

 

TAPAHTUMAPAIKKA 

Food Business Summit järjestetään Frami F- rakennuksessa, joka sijaitsee osoitteessa Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki.

  

 

LISÄTIETOJA TAPAHTUMASTA 

Sanna Kankaanpää puh. 040 074 3422, sanna.kankaanpaa(at)intoseinajoki.fi

 

Food Business Summit järjestettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2016.  

Tästä pääset katsomaan, millaista ohjelmaa ja asiantuntijuutta tarjosimme 150 osallistujallemme kesällä 2017.


 

  

 

 

 

 

Food Business Summit edistää agrobiotalouden kehittämistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Into Seinäjoki Oy:n kanssa tapahtumaa toteuttavat yhteistyössä mm. Atria Suomi Oy, Eepee, Turun yliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti , Suomen Yrittäjäopisto, Foodwest, Luonnonvarakeskus ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman toteutuksessa mukana mm.  Food Bait- ja AB Seinäjoki -hankkeet. 

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy . Tutustu muuhun toimintaamme osoitteessa www.intoseinajoki.fi 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito